Tuntikuvaukset

DROP IN

Drop-in -tunneille voit osallistua kertamaksulla, 5x, 10x tai all in sarjakortilla.

Drop-in -tunnit kestävät 60 minuuttia ja ne on merkitty lukujärjestykseen keltaisella värillä. Tunneille voit osallistua aina kun sinulle sopii. Tuntien sisältö on suunniteltu niin, etteivät ne vaadi säännöllistä osallistumista. Drop in -kortin ostettua sinulla on aina vapaa pääsy kyseisille tunneille ilman erillistä ilmoittautumista

 

VIIKKOTUNNIT

Voit kokeilla viikkotuntia koko kauden ajan 1 x kortilla!

Tunnit kestävät 75 minuuttia ( poikkeustunti: maanantai – baletin alkeet 60min ) ja tunnistat ne lukujärjestyksessä oranssinpunaisesta väristä. Nämä ryhmät ovat sinulle, joka haluat tanssia ja treenata säännöllisesti viikoittain samassa ryhmässä. Suljetuilla tunneilla tutustutaan syvemmin lajin kiemuroihin ja kehittyminen on tasaisempaa. Näissä ryhmissä pääset myös halutessasi esiintymään Fokuksen näytöksissä. Lukukausi-ilmoittautuneet saavat käydä korvaamassa poissaolon yhden (1) kuukauden sisällä poissaolosta keltaisella drop in- tunnilla. 

 

LASTEN TUNNIT

Lasten tunneille voit osallistua 1, 5 tai 10 x sarjakortilla tai ilmoittautua ryhmään lukukausi-ilmoittautumisella. Vanhempi voi käytää samaa sarjakorttia aikuisten drop-in tunneilla. 

 

Nykytanssi perustaso

Tiistaisin klo 8.15-9.15 / Anni

 

Nykytanssin perustason aamutunnilla keskitytään kehon avaamiseen ja nykytanssin peruselementteihin. Tunnilla tehdään liikemateriaalia lattiatasossa sekä kahdella jalalla seisten. Materiaali sopii aloittelijoista keskitasoon. Tällä tunnilla pääset starttaamaan päiväsi luovasti ja marssit kohti päivää keho hereillä. 

 

Tälle tunnille voit ilmoittautua sarjakortilla. 

Ilmoittaudu

Baletti perustaso

Keskiviikkoisin klo 8.15-9.15 (drop in) / Pau Kettunen

Perjantaisin klo 8.30-9.30 (drop in) / Anni Tolppanen

 

Baletin perustason aamutunneilla keskitytään baletin perustekniikkaan ja kehon avaamiseen. Tunnin materiaalina käytetään yksinkertaisia baletin perusmuotoja, joita voidaan tunnin aikana varioida taitotasojen mukaisesti. Tälle tunnille uskallat tulla sinä aloittelija ja pitempään lajia harrastanut tanssija. Tunnin tarkoituksena on avata keho sekä mieli päivää varten.

Tälle tunnille voit osallistua sarjakortilla. 

Ilmoittaudu

Lapsi + aikuinen

Tuen kanssa kävelevät taaperot – 3-vuotiaat

Keskiviikkoisin klo 9.45-10.15 / Pau Kettunen

 

Tälle tunnille voit osallistua lukukausi-ilmoittautumisella tai sarjakorteilla!

 

Tällä tunnilla lapsi ja aikuinen tanssivat yhdessä. Tunti koostuu alkurutiinista, piirissä ja tilassa tapahtuvista harjoitteista sekä loppurutiinista. Erilaisia välineitä käytetään tunnilla oppimisen tukena. Tunnilla lapsella on turvallinen ja kannustava ilmapiiri kokeilla ja oppia tanssin peruselementtejä yhdessä aikuisen kanssa. 

 

”Lapsi+aikuiset tunnilla tärkeää on lasten kohtaaminen ja tanssin ilon kokeminen. Jokainen lapsi tanssii ja oppii omalla ikätasollaan tekemisen kautta.” Pau

 

Lapsi oppii tällä tunnilla tanssin peruselementtien lisäksi vuorovaikutustaitoja. Lapsi+aikuinen -tunti valmistaa lasta myös ryhmässä toimimiseen ja kehittää lapsen luovaa toimintaa. Tanssinopettaja Pau on ohjeistamassa tunnilla aikuisia sekä lapsia. Aikuisella on vastuu lapsen toiminnasta tanssitunnin aikana.

Ilmoittaudu

Lastentanssi 4-5-vuotiaat

Lauantaisin klo 9.30-10.15 / Pau Kettunen

 

Tälle tunnille voit osallistua lukukausi-ilmoittautumisella tai sarjakorteilla!

 

Tällä tunnilla lapsi tanssii ryhmässä ilman vanhempaa. Tunti koostuu vaihtuvista alku- ja loppurutiineista, piirissä ja tilassa tapahtuvista harjoitteista sekä pari- ja ryhmätehtävistä. Tunnilla saatetaan käyttää erilaisia välineitä oppimisen tukena. Tunneilla on turvallinen ja kannustava ilmapiiri harjoitella tanssin peruselementtejä. 

 

Lapsi oppii tunnilla perusliikkumistaitoja ja tanssin perustekniikkaa ikätaso huomioiden. Tunnilla tulevat tutuksi myös erilaiset ryhmätaidot muun muassa parityöskentely, vuoron odottaminen ja ryhmätyöskentely. Tanssitunneilla käytetään monipuolisia harjoitteita ja musiikkeja tukemaan lapsen oppimista sekä tutustetaan häntä tanssin maailmaan

 

“Koen tärkeäksi lastentanssitunneilla myös lapsen oman luovan työskentelyn. Lapsi oppii tutkimaan ja luomaan omia tapojaan liikkeen tuottamiseen.” Pau

Ilmoittaudu

Lastentanssi 5-6-vuotiaat

Lauantaisin klo 10.15-11.00 / Pau Kettunen

 

Tälle tunnille voit osallistua lukukausi-ilmoittautumisella tai sarjakorteilla!

 

Tällä tunnilla lapsi tanssii ryhmässä ilman vanhempaa. Tunti koostuu vaihtuvista alku ja loppurutiineista, piirissä ja tilassa tapahtuvista harjoitteista sekä pari- ja ryhmätehtävistä. Tunnilla saatetaan käyttää erilaisia välineitä oppimisen tukemiseen. Tunneilla on turvallinen ja kannustava ilmapiiri harjoitella tanssin peruselementtejä. Elementit ovat ikätasolle suunniteltuja. 

 

Tunnilla tehdään myös ryhmätaitoja kehittäviä harjoituksia pareittain ja ryhmissä. 5-6-vuotiaiden tanssitunnilla tanssija oppii myös hahmottamaan tilaa ja oppii liikkumaan tilassa eri tavoin. 

 

Tanssitunnilla käytetään monipuolista musiikkia oppimisen tukemiseen. Lapsi tutustuu tuntien aikana eri tanssilajien musiikkeihin ja tanssin peruselementteihin. 

 

“5-6-vuotiaiden tunnit koostuvat monipuolisista harjoitteista. Tunneilla tehdään tanssitekniikka harjoituksia, ryhmäharjoituksia ja luovia harjoituksia. Tanssin ilo on aina läsnä.” Pau

Ilmoittaudu

Tanssiakrobatia perustaso (drop in)

Torstaisin klo 16.15-17.15 / Pinja Grönberg

 

Tälle tunnille voit osallistua kertamaksulla, 10x, 5x tai all in kortilla. 

 

Tanssiakrobatian perustason drop in -tunnilla harjoitellaan tanssiakrobatian peruselementtejä, liikkeitä ja niissä tarvittavaa kehonhallintaa.Tunnilla keskitytään yksittäisiin liikkeisiin sekä reitteihin ja löydetään turvalliset tavat liikkeiden toteuttamiseen.Tanssiakrobatia kehittää monipuolisesti voimaa, venyvyyttä sekä tasapainoa.

 

Tunnille voi osallistua ilman aikaisempaa tanssikokemusta, mutta liikunnallinen tausta on toivottavaa.” Harjoitteet varioidaan kuitenkin niin, että jokainen pääsee tekemään oman taitotasonsa mukaisesti. Voit siis rohkeasti tulla tunnille kokeilemaan! 

 

“Itselleni on tärkeää turvallinen oppiminen. On hienoa, kun tanssiakrobatiassa oppilas löytää uusia ja erilaisia reittejä liikkeen toteuttamiseen ja oman kehon kokonaisvaltaiseen käyttämiseen. Tunnilta lähtiessä on päässyt haastamaan itseään ja mahdollisesti löytämään monella tavalla uusia puolia itsestään. Opitaan kokeilemisen ja leikittelyn kautta!”  Pinja 

Ilmoittaudu

Nykytanssi tanssiakrobatia keskitaso

Torstaisin klo 17.15-18.30 / Pinja Grönberg

 

Tälle tunnille voit osallistua lukukausi-ilmoittautumisella.

 

Tällä tunnilla yhdistellään akrobaattisia elementtejä ja niille ominaista kehonkäyttöä monipuolisesti nykytanssin liikekieleen. Tunti koostuu erilaisista tilaa hyödyntävistä harjoitteista.

Tunnilla pääset kehittämään kokonaisvaltaisesti kehonhallintaasi sekä liikekieltäsi. Tunnilla yhdistetään virtaavien ja moniulotteisten liikkeiden harjoittelu akrobatisiin elementteihin ja tanssillisuuteen.

“Tunnilla harjoitellaan nykytanssia turvallisessa, vuorovaikutteisessa ja innostavassa ympäristössä. Tunnilla pääsee tutkimaan ja kokeilemaan erilaisten liiketekniikoiden soveltamista ja nauttimaan kehon ja liikkeen tarjoamista mahdollisuuksista omalla taitotasolla. Leikkisyys ja irrottelu on iso osa tunnin kokemusta.” Pinja

 

Tunti sopii hyvin tanssiakrobatian drop in -tunnin jatkoksi tai toimii myös omana kertanaan. Tunti sopii jo aikaisemmin tanssia harrastaneille sekä akrobaattisen liikekielen yhdistämisestä nykytanssiin kiinnostuneille. Et tarvitse ensimmäisellä kerralla osallistuessasi aiempaa kokemusta tanssiakrobatiasta.

Ilmoittaudu

Jazztanssi alkeet

Tiistaisin klo 16.15-17.15 drop in / Piia Lehto

Keskiviikkoisin klo 17.15-18.30 viikkotunti / Piia Lehto

 

Tälle tunnille osallistuessasi, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa tanssikokemusta. 

Jazztanssin drop in -tunnilla pääset nauttimaan liikkeestä ja oppimaan jazztanssin perustekniikkaa. Tunti koostuu lämmittelystä, paikallaan olevista tekniikkaharjoitteista, salin poikki ja tilassa liikkuvista harjoitteista sekä tanssillisesta loppusarjasta. 

 

“Minulle tärkeitä asioita jazztanssissa ovat musikaalisuus, rytmiikan vaihtelut, aksentit ja lyyrinen flow. Haluan tuoda tunneilleni hyvän energisen tunnelman, joka tukee oppimista.” Piia

 

Jazztanssissa yhdistyvät liikkeen fyysisyys sekä hauskat koordinaatiohaasteet. Niiden ohessa kehität kehonhahmotustasi, liikkeen hallintaa ja tasapainoa. Lisäksi pääset harjoittelemaan voimaa, liikkuvuutta ja reaktionopeutta edistäviä sarjoja sekä nauttimaan tanssillisuudesta. Tunneilla käytetään monipuolisesti jazztanssin eri musiikkityylejä opetuksen tukena.

Ilmoittaudu

Jazztanssi keskitaso

Tiistaisin klo 17.15-18.30 viikkotunti/ Piia Lehto

Keskiviikkoisin klo 16.15-17.15 drop in / Piia Lehto

 

Jazztanssin keskitason tunnilla syvennytään jazztanssin maailmaan. Tunti koostuu lämmittelystä, paikallaan olevista tekniikka harjoituksista, salin poikki ja tilassa liikkuvista harjoitteista sekä tanssillisesta loppusarjasta. Tällä tunnilla tehdään myös pari ja ryhmätehtäviä sekä improvisaatioharjoituksia. 

 

“Jokainen oppilas oppii omaa kehoaan kuunnellen ja etenee omien tavoitteiden mukaisesti eteenpäin.” Piia

 

Jazztanssissa yhdistyvät liikkeen fyysisyys sekä hauskat koordinaatiohaasteet. Niiden ohessa kehität kehonhahmotustasi, liikkeen hallintaa ja tasapainoa. Lisäksi pääset harjoittelemaan voimaa, liikkuvuutta ja reaktionopeutta edistäviä sarjoja sekä nauttimaan tanssillisuudesta. Tunneilla käytetään monipuolisesti jazztanssin eri musiikkityylejä opetuksen tukena.

Ilmoittaudu

Nykytanssi keskitaso

Keskiviikkoisin klo 18.30-19.45 viikkotunti/ Anni Tolppanen

 

Nykytanssin keskitason tunnilla syvennytään nykytanssin maailmaan. Tunti koostuu kehon ja mielen lämmittämisestä, nykytanssin tekniikkaharjoituksista lattia- ja ylätasossa, tilassa ja tilan poikki liikkuvista harjoituksista sekä loppusarjasta. Tunnilla käytetään myös improvisaatioharjoituksia. Tällä nykytanssitunnilla pääset tanssimaan monipuolisesti lattiatasosta ylätasoon koko kehoa käyttäen. 

 

“Rakastan nykytanssia sillä se on niin monipuolinen laji. Tunneillani harjoitellaan positiivisuuden ja kannustavuuden kautta. Jokainen oppilas kehittyy omalla tahdillaan omiin tavoitteisiinsa.” Anni

 

Tällä tunnilla pääset avaamaan ja vahvistamaan kehoasi, oppimaan nykytanssin liikekieltä ja tuottamaan omaa liikettä. Tunneilla vahvistetaan yhteisöllistä ja avointa ilmapiiriä, jossa jokaisen on mielekästä tanssia ja harrastaa. 

Ilmoittaudu

Baletti alkeet

Maanantaisin klo 16.30-17.30 viikkotunti / Pilvi Törmänen

Perjantaisin klo 16.30-17.30 Drop in / Anni Tolppanen

 

Baletin alkeet tunnilla pääset tutustumaan baletin perustekniikan maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja tilassa liikkuen vauhdikkaista harjoitteista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

 

“Tunneillani on tärkeää tekemisen meininki. Tunneillani saa onnistumisen kokemuksia ja sopivasti haastetta. Haluan luoda tunneilleni avoimen ja hyvän ilmapiirin, jossa tanssin ilon kokeminen on keskiössä.” Pilvi

 

Baletin alkeet tunnilla opit baletin termistöjä ja tekniikkaa perusmuodoissaan. Baletin tunnit kehittävät myös koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta, kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

 

“Drop in balettitunnilla keskitytään baletin perustekniikan lisäksi vauhdikkaaseen tekemiseen. Tunnilta lähdet energisenä ja keho avautuneena.”

Ilmoittaudu

Baletti keskitaso

Maanantaisin klo 17.30-18.45 viikkotunti/ Pilvi Törmänen

Lauantaisin klo 11.00-12.00 Drop in / Anni Tolppanen

 

Baletin keskitason tunnilla pääset syventymään baletin tekniikan maailmaan. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja vauhdikkaasti tilassa liikkuen tehtävistä harjoituksista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

 

“Edetessä keskitason tunnille sarjat muuttuvat alkeistasoa haastavimmiksi. Oppimiseen lisätään myös syvyyttä. Kaikilla tunneilla on läsnä aina vauhdikkuus ja tekemisen meininki.” Pilvi

 

Baletin keskitason tunneilla syvennytään baletin tekniikan maailmaan ja opit haastavampia liikkeitä. Baletin tunnit kehittävät koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta. kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

Ilmoittaudu

Baletti jatkotaso

Maanantaisin klo 18.45-20.00 Drop-in / Pilvi Törmänen

Lauantaisin klo 11.00-12.15 Drop-in / Anni Tolppanen

 

Baletin jatkotason tunnilla syvennytään baletin tekniikan maailmaan ja tehdään vaativampia liikkeitä. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja vauhdikkaasti tilassa liikkuen tehtävistä harjoituksista. Tällä tunnilla myös kärkitossujen käyttö on mahdollista niin halutessasi. 

“Vaikka tunnilla tehdään vaativia liikkeitä ja syvennytään tekniikkaan, on itselleni tärkeää säilyttää tunnilla tekemisen meininki. Avoin keskustelu ja hyvä ilmapiiri mahdollistavat parhaan mahdollisen oppimisen.” Pilvi

Jatkotaso/keskitaso Drop-in tunnilla edetään vauhdikkaammin eteenpäin. Tunnit ovat suunnattu niille, joilla on jo baletin perustekniikka hyvin hallussa ja balettitermistöt tuttuja. Nämä tunnit sopivat hyvin myös esimerkiksi tanssinopettajille oman ammattitaitonsa ylläpitämiseen

“Drop in tunnilla nautitaan liikkeestä ja päästään tekemään kunnon balettitreeni lauantaipäivän startiksi.” Anni

Ilmoittaudu

Keho ja mieli

Tiistaisin klo 20.00-21.00 drop in / Anni Tolppanen

 

Kehon ja mielen tunnilla hoivaat nimenmukaisesti kehoasi ja mieltäsi. Tunti on rauhallinen kehonhuoltotunti. Tunti rakentuu erilaisista kevyistä kehon vahvistamisen harjoituksista, avaavista pitkistä venytyksistä ja mieltä rauhoittavista mielikuva harjoituksista.Tunnilta lähtiessäsi tunnet olosi rauhalliseksi ja levolliseksi. 

 

Tunti sopii erinomaisesti päivän päätteeksi rauhoittamaan kehosi ja mielesi.

Ilmoittaudu

Veny ja vahvistu

Maanantaisin klo 20.00-21.00 drop in / Pilvi Törmänen

Lauantaisin  klo 13-13.45 drop in / Anni Tolppanen

 

Veny ja vahvistu -tunnilla vahvistut kokonaisvaltaisesti ja hiki saattaa virrata. Tunnilla vahvistetaan kehoa erilaisin lihaskuntoharjoittein ja tehdään sykettä nostattavia harjoituksia. Tunneilla käydään läpi kaikki suuret lihasryhmät. Tunnin alkupuolisko koostuu kehon lämmittelystä ja sykettä nostattavista harjoituksista sekä lihaskunto harjoituksista. Tunnin loppupuolella tehdään aktiivisia venytyksiä. Tunnin jälkeen tunnet olosi vahvaksi ja valmiiksi seuraavan päivän koitoksiin. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi alkeet

Keskiviikkoisin klo 19.45-20.45 (drop in) / Anni Tolppanen

Nykytanssin alkeet tunnilla pääset tutustumaan monipuolisen lajin maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tunti koostuu lämmittelystä, nykytanssin perustekniikka harjoitteista paikallaan tilassa ja tilassa liikkuen, improvisaatiosta sekä loppusarjasta. 

 

“Nykytanssin alkeiden tunnilla koen tärkeäksi rauhallisen etenemisen. Tutustumme rauhassa lajin kiemuroihin. Käytämme tunnilla kaikkia tasoja (lattiataso, keskitaso, ylätaso), mutta liikkeitä voidaan varioida yksilöllisesti tarpeen mukaan. Tunnilla löydät luultavasti aivan uusia puolia itsestäsi” Anni

 

Nykytanssi kehittää liikkuvuutta, kehon hahmotuskykyä, rentoutta, luovuutta ja voimaa. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi edistyneet – Spotlight

Tiistaisin klo 18.30-20.00 viikkotunti / Anni Tolppanen

Torstaisin klo 18.30-20.00 viikkotunti / Pinja Grönberg

 

Spotlight ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille edistyneen tason harrastajille. 

 

Oletko tanssinut vuosia tavoitteellisesti etkä löydä tällä hetkellä itsellesi sopivaa harrastusryhmää, jossa voisit harjoitella hyvällä tasolla, mutta vain kaksi kertaa viikossa? Jos vastasit kyllä, tässä on sinun ryhmäsi!

 

Tunnit koostuvat nykytanssin laaja-alaisista tekniikka harjoituksista, omasta luovasta työskentelystä sekä pidemmistä nykytanssin koreografioista. 

Tunneilla vallitsee positiivisuuden ja kannustavuuden ilmapiiri. 

 

Kauden 2022-2023 syyskaudella ryhmän kanssa työstetään koreografiaa, joka lähetetään Suomen tanssitapahtumiin/kilpailuihin. Näytöksiin ei ole pakko halutessaan osallistua.

 

Ennen ilmoittautumista tähän ryhmään, lähetä viestiä osoitteeseen info@fokusdance.fi ja kerro tanssitaustastasi.

 

 

Ilmoittaudu

After Work Dance / Bailutunti

Joka kuukauden viimeinen perjantai klo 17.30-18.30 (drop in)

Tälle tunnille voit osallistua 1x, 5x, 10x sarjakortilla. 

Tämä tunti on täynnä vauhdikkuutta ja tunteita. Tälle tunnille
tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tule nauttimaan, fiilistelemään ja oppimaan eri tyylien tanssiaskelija rennossa ilmapiirissä!

Tunnilla käytetään eri aikakausien hittibiisejä. 

Ilmoittaudu

Ota yhteyttä