Tuntikuvaukset

DROP IN

  1. osta haluamasi tanssikortti verkkokaupastamme
  2. ilmoittaudu haluamillesi drop-in tanssitunneille täältä.
  3. tervetuloa tanssitunnille!

Drop-in -tunneille voit osallistua kertamaksulla, 5x tai 10x sarjakortilla. 

Drop-in -tunnit kestävät 60, 75 tai 45 minuuttia ja ne on merkitty lukujärjestykseen keltaisella värillä. Tunneille voit osallistua aina kun sinulle sopii. Tuntien sisältö on suunniteltu niin, etteivät ne vaadi säännöllistä osallistumista. Drop in -kortin ostettua ilmoittaudu haluamillesi tunneille Hobiver järjestelmän kautta. Peruutus tunnille tulee tehdä 12h etukäteen. Mikäli peruutusta ei tehdä ajoissa 3 kertaa kuukauden sisällä, on Fokuksella oikeus vähentää sarjakortilta yksi kerta.  

Ilmoittaudu drop-in tunneille TÄÄLTÄ. 

VIIKKOTUNNIT

Voit kokeilla viikkotuntia koko kauden ajan sarjakortilla!

  1. osta haluamasi tanssikortti verkkokaupastamme
  2. ilmoita oston yhteydessä mille viikkotunnille olet tulossa kokeilemaan
  3. tervetuloa tanssitunnille!

Tunnit kestävät 75 minuuttia tai 60 minuuttia ja tunnistat ne lukujärjestyksessä oranssinpunaisesta väristä. Nämä ryhmät ovat sinulle, joka haluat tanssia ja treenata säännöllisesti viikoittain samassa ryhmässä. Viikkotunneilla tutustutaan syvemmin lajin kiemuroihin ja kehittyminen on tasaisempaa. Näissä ryhmissä pääset myös halutessasi esiintymään Fokuksen näytöksissä. Viikkotuntilaiset saavat käydä korvaamassa poissaolon kahden (2) kuukauden sisällä poissaolosta keltaisella drop in- tunnilla tai tilaa olevalla viikkotunnilla. Ilmoittaudu korvaamaan drop-in tunneille TÄÄLTÄ.

 

LASTEN TUNNIT

Lasten tunneille voit osallistua viikkotunti ilmoittautumisella tai sarjakortilla. Liikuntaetua voi käyttää lapsi+aikuinen tanssituntiin. Tuntia voi tulla kokeilemaan lasten 1xkortilla.  Viikkotunti-ilmoittautuneilla on mahdollisuus osallistua kevään oppilasnäytökseen halutessaan (4-6-vuotiaiden ryhmä). 

Sarjakorttilaiset – ilmoittaudu lasten tunneille (drop-in ilmoittautumisesta) TÄÄLTÄ.

 

Nykyjazz keskitaso+jatkotaso

Drop-in tunti lauantaisin klo 12:15-13:30 / Anni

Annin nykyjazz on nykytanssia jazztanssin mausteilla. Liikemateriaaleissa käytetään jazztanssille ominaisia liikelaatuja ja yhdistellään nykytanssin ja jazztanssin liikekieltä soljuvasti yhteen.

Nykyjazz drop-in tunnilla tehdään lämmittely, tilassa ja tilassa liikkuen erilaisia tekniikkaharjoituksia. Tunnista 45 minuuttia käytetään koreografian opetteluun ja sen tanssimiseen. Joka viikko tunnilla on eri koreografia. Tälle tunnille voit osallistua sarjakorteillamme tai korvata poissaoloasi viikkotunniltasi.

 

Nykytanssi jatkotason nuorisoryhmä / alkaa syksyllä 2023

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi/tutustumistunnille nykytanssin edistyneiden nuorisoryhmään kaudelle 2023/2024

Kenelle?

16-22-vuotiaille nykytanssin edistyneille harrastajille

Missä?

Tanssistudio Fokuksella 

Tehtaankatu 27-29, 00150 Helsinki

Milloin?

Aloitus elo-/syyskuussa 2023 

Viikkotunnit tällä hetkellä suunnitelmissa TI ja TO (tunnit 2 x 90 min viikossa).

Kellonajat tarkentuvat toukokuun loppuun mennessä. 

Ryhmästä:

Oletko tanssinut vuosia tavoitteellisesti etkä löydä tällä hetkellä itsellesi sopivaa harrastusryhmää, jossa voisit harjoitella hyvällä tasolla, mutta vain kaksi kertaa viikossa? Jos vastasit kyllä, tässä on sinun ryhmäsi!

Tunnit koostuvat nykytanssin laaja-alaisista tekniikka harjoituksista, omasta luovasta työskentelystä sekä pidemmistä nykytanssin koreografioista. 

Tunneilla vallitsee positiivisuuden ja kannustavuuden ilmapiiri. 

Kauden 2023-2024 syyskaudella ryhmän kanssa työstetään koreografiaa, joka lähetetään Suomen tanssitapahtumiin/kilpailuihin. Näytöksiin ei ole pakko halutessaan osallistua.

Tutustumistunti järjestetään Fokuksella lauantaina 22.4 klo 15:00-16:30 

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua kiinnostuneeksi ryhmästä sekä halutessasi tutustumistunnille. Tutustumistunti on ilmainen.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi/tutustumistunnille

Ryhmään osallistuvat ilmoittautuvat erillisellä ilmoittautumisella eikä tämä ilmoittautuminen sido sinua vielä ryhmään. 

Ryhmän opettajat varmistuvat kevään/kesän 2023 aikana. 

Lyrical jazz jatkotaso

Tiistaisin klo 20:00-21:00 (viikkotunti) / Anni Tolppanen

 

Lyrical jazz ottaa vaikutteita baletista, jazztanssista ja nykytanssista. Lyrical jazz jatkotason viikkotunnilla tehdään tekniikkaharjoituksia, isoja hyppyä sekä piruetteja. Tunnilla tehdään aina pidempää loppusarjaa, jossa päästään todella fiilistelemään ja tuntemaan tanssin tuoma flow ja tunteet. Tällä tunnilla käytetään pääasiassa lyyrisiä kappaleita. 

Jatkotason tunnille osallistuessa suosittelemme pidempää tanssitaustaa. 

Ilmoittaudu

Baletti perustaso

Perjantaisin klo 8.30-9.30 (drop in) / Anni Tolppanen

 

Baletin perustason aamutunneilla keskitytään baletin perustekniikkaan ja kehon avaamiseen. Tunnin materiaalina käytetään yksinkertaisia baletin perusmuotoja, joita voidaan tunnin aikana varioida taitotasojen mukaisesti. Tälle tunnille uskallat tulla sinä aloittelija ja pitempään lajia harrastanut tanssija. Tunnin tarkoituksena on avata keho sekä mieli päivää varten.

Tälle tunnille voit osallistua sarjakortilla tai tulla korvaamaan poissaoloasi viikkotunnilta. 

Ilmoittaudu

Lapsi + aikuinen tanssi

Tuen kanssa kävelevät taaperot – 3-vuotiaat

Lauantaisin klo 9:30-10:00 / Pau Kettunen

 

Tälle tunnille voit osallistua viikkotunti ilmoittautumisella. 

 

Tällä tunnilla lapsi ja aikuinen tanssivat yhdessä. Tunti koostuu alkurutiinista, piirissä ja tilassa tapahtuvista harjoitteista sekä loppurutiinista. Erilaisia välineitä käytetään tunnilla oppimisen tukena. Tunnilla lapsella on turvallinen ja kannustava ilmapiiri kokeilla ja oppia tanssin peruselementtejä yhdessä aikuisen kanssa. 

 

”Lapsi+aikuiset tunnilla tärkeää on lasten kohtaaminen ja tanssin ilon kokeminen. Jokainen lapsi tanssii ja oppii omalla ikätasollaan tekemisen kautta.” Pau

 

Lapsi oppii tällä tunnilla tanssin peruselementtien lisäksi vuorovaikutustaitoja. Lapsi+aikuinen -tunti valmistaa lasta myös ryhmässä toimimiseen ja kehittää lapsen luovaa toimintaa. Tanssinopettaja Pau on ohjeistamassa tunnilla aikuisia sekä lapsia. Aikuisella on vastuu lapsen toiminnasta tanssitunnin aikana.

Ilmoittaudu

Lastentanssi 4-6-vuotiaat

Lauantaisin klo 10.15-11.00 / Pau Kettunen

 

Tälle tunnille voit osallistua viikkotunti ilmoittautumisella.

 

Tällä tunnilla lapsi tanssii ryhmässä ilman vanhempaa. Tunti koostuu vaihtuvista alku ja loppurutiineista, piirissä ja tilassa tapahtuvista harjoitteista sekä pari- ja ryhmätehtävistä. Tunnilla saatetaan käyttää erilaisia välineitä oppimisen tukemiseen. Tunneilla on turvallinen ja kannustava ilmapiiri harjoitella tanssin peruselementtejä. Elementit ovat ikätasolle suunniteltuja. 

 

Tunnilla tehdään myös ryhmätaitoja kehittäviä harjoituksia pareittain ja ryhmissä. 5-6-vuotiaiden tanssitunnilla tanssija oppii myös hahmottamaan tilaa ja oppii liikkumaan tilassa eri tavoin. 

 

Tanssitunnilla käytetään monipuolista musiikkia oppimisen tukemiseen. Lapsi tutustuu tuntien aikana eri tanssilajien musiikkeihin ja tanssin peruselementteihin. 

 

“4-6-vuotiaiden tunnit koostuvat monipuolisista harjoitteista. Tunneilla tehdään tanssitekniikka harjoituksia, ryhmäharjoituksia ja luovia harjoituksia. Tanssin ilo on aina läsnä.” Pau

Ilmoittaudu

Nykytanssi keskitaso / Pinja

Torstaisin klo 17.15-18.30 / Pinja Grönberg

 

Tälle tunnille voit osallistua viikkotunti ilmoittautumisella. 

 

 Tunti koostuu erilaisista tilaa hyödyntävistä nykytanssin harjoitteista.

Tunnilla pääset kehittämään kokonaisvaltaisesti kehonhallintaasi sekä liikekieltäsi. Tunnilla yhdistetään virtaavien ja moniulotteisten liikkeiden harjoittelu nykytanssin elementteihin ja tanssillisuuteen.

“Tunnilla harjoitellaan nykytanssia turvallisessa, vuorovaikutteisessa ja innostavassa ympäristössä. Tunnilla pääsee tutkimaan ja kokeilemaan erilaisten liiketekniikoiden soveltamista ja nauttimaan kehon ja liikkeen tarjoamista mahdollisuuksista omalla taitotasolla. Leikkisyys ja irrottelu on iso osa tunnin kokemusta.” Pinja

 

Ilmoittaudu

Jazztanssi alkeet

Keskiviikkoisin klo 17.15-18.30 viikkotunti / Piia Lehto

 

Tälle tunnille osallistuessasi, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa tanssikokemusta. 

Jazztanssin drop in -tunnilla pääset nauttimaan liikkeestä ja oppimaan jazztanssin perustekniikkaa. Tunti koostuu lämmittelystä, paikallaan olevista tekniikkaharjoitteista, salin poikki ja tilassa liikkuvista harjoitteista sekä tanssillisesta loppusarjasta. 

 

“Minulle tärkeitä asioita jazztanssissa ovat musikaalisuus, rytmiikan vaihtelut, aksentit ja lyyrinen flow. Haluan tuoda tunneilleni hyvän energisen tunnelman, joka tukee oppimista.” Piia

 

Jazztanssissa yhdistyvät liikkeen fyysisyys sekä hauskat koordinaatiohaasteet. Niiden ohessa kehität kehonhahmotustasi, liikkeen hallintaa ja tasapainoa. Lisäksi pääset harjoittelemaan voimaa, liikkuvuutta ja reaktionopeutta edistäviä sarjoja sekä nauttimaan tanssillisuudesta. Tunneilla käytetään monipuolisesti jazztanssin eri musiikkityylejä opetuksen tukena.

Ilmoittaudu

Jazztanssi keskitaso

Tiistaisin klo 17.15-18.30 viikkotunti/ Piia Lehto

 

Jazztanssin keskitason tunnilla syvennytään jazztanssin maailmaan. Tunti koostuu lämmittelystä, paikallaan olevista tekniikka harjoituksista, salin poikki ja tilassa liikkuvista harjoitteista sekä tanssillisesta loppusarjasta. Tällä tunnilla tehdään myös pari ja ryhmätehtäviä sekä improvisaatioharjoituksia. 

 

“Jokainen oppilas oppii omaa kehoaan kuunnellen ja etenee omien tavoitteiden mukaisesti eteenpäin.” Piia

 

Jazztanssissa yhdistyvät liikkeen fyysisyys sekä hauskat koordinaatiohaasteet. Niiden ohessa kehität kehonhahmotustasi, liikkeen hallintaa ja tasapainoa. Lisäksi pääset harjoittelemaan voimaa, liikkuvuutta ja reaktionopeutta edistäviä sarjoja sekä nauttimaan tanssillisuudesta. Tunneilla käytetään monipuolisesti jazztanssin eri musiikkityylejä opetuksen tukena.

Ilmoittaudu

Nykytanssi keskitaso / Anni

Keskiviikkoisin klo 18.30-19.45 viikkotunti/ Anni Tolppanen

 

Nykytanssin keskitason tunnilla syvennytään nykytanssin maailmaan. Tunti koostuu kehon ja mielen lämmittämisestä, nykytanssin tekniikkaharjoituksista lattia- ja ylätasossa, tilassa ja tilan poikki liikkuvista harjoituksista sekä loppusarjasta. Tunnilla käytetään myös improvisaatioharjoituksia. Tällä nykytanssitunnilla pääset tanssimaan monipuolisesti lattiatasosta ylätasoon koko kehoa käyttäen. 

 

“Rakastan nykytanssia sillä se on niin monipuolinen laji. Tunneillani harjoitellaan positiivisuuden ja kannustavuuden kautta. Jokainen oppilas kehittyy omalla tahdillaan omiin tavoitteisiinsa.” Anni

 

Tällä tunnilla pääset avaamaan ja vahvistamaan kehoasi, oppimaan nykytanssin liikekieltä ja tuottamaan omaa liikettä. Tunneilla vahvistetaan yhteisöllistä ja avointa ilmapiiriä, jossa jokaisen on mielekästä tanssia ja harrastaa. 

Ilmoittaudu

Baletti alkeet

Maanantaisin klo 17.00-18.00 viikkotunti / Pilvi Törmänen

Perjantaisin klo 17.00-18.00 Drop in / Anni Tolppanen

 

Baletin alkeet tunnilla pääset tutustumaan baletin perustekniikan maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja tilassa liikkuen vauhdikkaista harjoitteista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

 

“Tunneillani on tärkeää tekemisen meininki. Tunneillani saa onnistumisen kokemuksia ja sopivasti haastetta. Haluan luoda tunneilleni avoimen ja hyvän ilmapiirin, jossa tanssin ilon kokeminen on keskiössä.” Pilvi

 

Baletin alkeet tunnilla opit baletin termistöjä ja tekniikkaa perusmuodoissaan. Baletin tunnit kehittävät myös koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta, kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

 

“Drop in balettitunnilla keskitytään baletin perustekniikan lisäksi vauhdikkaaseen tekemiseen. Tunnilta lähdet energisenä ja keho avautuneena.”

Ilmoittaudu

Baletti keskitaso

Maanantaisin klo 18.00-19.15 viikkotunti/ Pilvi Törmänen

Lauantaisin klo 11.00-12.00 Drop in (keskitaso+jatkotaso) / Anni Tolppanen

 

Baletin keskitason tunnilla pääset syventymään baletin tekniikan maailmaan. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja vauhdikkaasti tilassa liikkuen tehtävistä harjoituksista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

 

“Edetessä keskitason tunnille sarjat muuttuvat alkeistasoa haastavimmiksi. Oppimiseen lisätään myös syvyyttä. Kaikilla tunneilla on läsnä aina vauhdikkuus ja tekemisen meininki.” Pilvi

 

Baletin keskitason tunneilla syvennytään baletin tekniikan maailmaan ja opit haastavampia liikkeitä. Baletin tunnit kehittävät koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta. kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

Ilmoittaudu

Veny ja vahvistu

Maanantaisin klo 19.15-20.15 drop in / Pilvi Törmänen

 

Veny ja vahvistu -tunnilla vahvistut kokonaisvaltaisesti ja hiki saattaa virrata. Tunnilla vahvistetaan kehoa erilaisin lihaskuntoharjoittein ja tehdään sykettä nostattavia harjoituksia. Tunneilla käydään läpi kaikki suuret lihasryhmät. Tunnin alkupuolisko koostuu kehon lämmittelystä ja sykettä nostattavista harjoituksista sekä lihaskunto harjoituksista. Tunnin loppupuolella tehdään aktiivisia venytyksiä. Tunnin jälkeen tunnet olosi vahvaksi ja valmiiksi seuraavan päivän koitoksiin. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi alkeet

Keskiviikkoisin klo 19.45-20.45 (viikkotunti) / Anni Tolppanen

Lauantaisin klo 13:30-14:30 (drop-in) / Anni Tolppanen

Nykytanssin alkeet tunnilla pääset tutustumaan monipuolisen lajin maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tunti koostuu lämmittelystä, nykytanssin perustekniikka harjoitteista paikallaan tilassa ja tilassa liikkuen, improvisaatiosta sekä loppusarjasta. 

 

“Nykytanssin alkeiden tunnilla koen tärkeäksi rauhallisen etenemisen. Tutustumme rauhassa lajin kiemuroihin. Käytämme tunnilla kaikkia tasoja (lattiataso, keskitaso, ylätaso), mutta liikkeitä voidaan varioida yksilöllisesti tarpeen mukaan. Tunnilla löydät luultavasti aivan uusia puolia itsestäsi” Anni

 

Nykytanssi kehittää liikkuvuutta, kehon hahmotuskykyä, rentoutta, luovuutta ja voimaa. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi jatkotaso – Spotlight

Tiistaisin klo 18.30-20.00 viikkotunti / Anni Tolppanen

Torstaisin klo 18.30-20.00 viikkotunti / Pinja Grönberg

 

Spotlight ryhmä on suunnattu yli 22-vuotiaille edistyneen tason harrastajille. 

 

Oletko tanssinut vuosia tavoitteellisesti etkä löydä tällä hetkellä itsellesi sopivaa harrastusryhmää, jossa voisit harjoitella hyvällä tasolla, mutta vain kaksi kertaa viikossa? Jos vastasit kyllä, tässä on sinun ryhmäsi!

 

Tunnit koostuvat nykytanssin laaja-alaisista tekniikka harjoituksista, omasta luovasta työskentelystä sekä pidemmistä nykytanssin koreografioista. 

Tunneilla vallitsee positiivisuuden ja kannustavuuden ilmapiiri. 

 

Kauden 2022-2023 syyskaudella ryhmän kanssa työstetään koreografiaa, joka lähetetään Suomen tanssitapahtumiin/kilpailuihin. Näytöksiin ei ole pakko halutessaan osallistua.

 

Ennen ilmoittautumista tähän ryhmään, lähetä viestiä osoitteeseen info@fokusdance.fi ja kerro tanssitaustastasi.

 

 

Ilmoittaudu

After Work Dance / Bailutunti

Perjantaisin klo  klo 18.00-19.00 (drop-in) / Anni Tolppanen

Tälle tunnille voit osallistua 1x, 5x, 10x sarjakortilla tai korvata viikkotunnin poissaoloa. 

Tämä tunti on täynnä vauhdikkuutta. Tälle tunnille
tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tule nauttimaan, fiilistelemään ja oppimaan eri tyylien tanssiaskelija rennossa ilmapiirissä!

Tunnilla käytetään eri aikakausien hittibiisejä. 

Ilmoittaudu

Ota yhteyttä