Tuntikuvaukset syksy 2023

DROP IN

  1. osta haluamasi tanssikortti verkkokaupastamme
  2. ilmoittaudu haluamillesi drop-in tanssitunneille täältä.
  3. tervetuloa tanssitunnille!

Drop-in -tunneille voit osallistua kertamaksulla, 5x tai 10x sarjakortilla. 

Drop-in -tunnit kestävät 60, 75 tai 45 minuuttia ja ne on merkitty lukujärjestykseen keltaisella värillä. Tunneille voit osallistua aina kun sinulle sopii. Tuntien sisältö on suunniteltu niin, etteivät ne vaadi säännöllistä osallistumista. Drop in -kortin ostettua ilmoittaudu haluamillesi tunneille Hobiver järjestelmän kautta. Peruutus tunnille tulee tehdä 12h etukäteen. Mikäli peruutusta ei tehdä ajoissa 3 kertaa kuukauden sisällä, on Fokuksella oikeus vähentää sarjakortilta yksi kerta.  

Ilmoittaudu drop-in tunneille TÄÄLTÄ. 

VIIKKOTUNNIT

SYKSYN VIIKKOTUNTIEN ILMAINEN PERUUTUS 27.8 MENNESSÄ JA YHDEN KERRAN KORTIN HINTAINEN PERUUTUS 3.9 MENNESSÄ. 

Kauden alettua voit kokeilla viikkotuntia koko kauden ajan kertakortilla!

  1. osta haluamasi tanssikortti verkkokaupastamme
  2. ilmoita oston yhteydessä mille viikkotunnille olet tulossa kokeilemaan
  3. tervetuloa tanssitunnille!

Tunnit kestävät 75, 60 tai 90 minuuttia ja tunnistat ne lukujärjestyksessä vaaleanoranssista väristä. Nämä ryhmät ovat sinulle, joka haluat tanssia ja treenata säännöllisesti viikoittain samassa ryhmässä. Viikkotunneilla tutustutaan syvemmin lajin kiemuroihin ja kehittyminen on tasaisempaa. Näissä ryhmissä pääset myös halutessasi esiintymään Fokuksen näytöksissä. Viikkotuntilaiset saavat käydä korvaamassa poissaoloja tilaa olevalla viikkotunnilla tai drop-in tunneilla. Syksyn poissaolot korvattava tammikuun loppuun mennessä ja kevään poissaolot juhannukseen mennessä.

Ilmoittaudu korvaamaan drop-in tunneille TÄÄLTÄ.

Tullessasi korvaamaan viikkotunille, laita viestiä Annille 050 313 5410 tai info@fokusdance.fi. 

 

 

Lempeä nykytanssi

Drop-in tunti perjantaisin 9:30-10:30 / Anni

 

Lempellä nykytanssin tunnilla ei tehdä hyppyjä tai lattialta ylös alas tapahtuvia liikkeitä. Liikkeet ovat lempeitä keholle ja tunti sopiikin siksi hyvin esimerkiksi polvivaivoista tai selkävaivoista kärsville, joille hyppiminen tai lattialla pyöriminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Tunnilla tehdään lämmittely kehoa kuunnellen, harjoitellaan nykytanssin peruselementtejä kahdella jalalla seisten tai lattialla selällään maaten. Tunnilla tehdään myös tilan poikki harjoittelua ja pientä loppusarjaa, joka koostuu tunnin aika tehdyistä liikkeistä. Tunnin aikana pääset myös improvisoimaan. Joka viikko on uusi loppusarja!

Kärkitossutekniikka perusteet

Viikkotunti maanantaisin klo 19:15-20:00 / Pilvi 

 

Kärkitossutunnin perusteisiin voi osallistua ensimmäistä kertaa kärkitossuja kokeileva harrastaja. Suosittelemme vähintään yhden vuoden harrastamista baletin perutunnilla ennen kärkitossutunnille osallistumista. Kärkitossutunnille voi osallistua myös ilman tossuja, jolloin tunti toimii nilkaa, jalkapohjaa ja tukiljalkaa vahvistavana harjoitteluna kohti mahdollisten kärkitossujen hankintaa. 

Tunti aloitetaan nilkan ja jalkaterän lämmittelyllä. Kärkitossuja ei käytetä koko tuntia ja tossuja voi ottaa myös pois jalasta omien tuntemusten mukaisesti. 

Nykyjazz jatko 1+2

Viikkotunti keskiviikkoisin klo 19:30-21:00  / Anni

 

Tämä tunti on tarkoitettu harrastajille, jotka ovat tanssineet nykytanssia tai jazztanssia vähintään 3-4- vuoden ajan. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti nykytanssille ja jazztanssille tyypillisiä tekniikoita ja yhdistellään näitä toisiinsa. Tunnilla tehdään muunmuassa lattiatekniikkaa sekä piruetteja, jalannostoja/heittoja ja tehdään eri tunnelmiin meneviä loppusarjoja. Tältä tunnilta ei menoa ja meininkiä puutu.

 

Nykytanssi edistyneiden nuorisoryhmä

Nykytanssin edistyneiden nuorisoryhmä kaudelle 2023/2024

Kenelle?

16-22-vuotiaille nykytanssin edistyneille harrastajille

Missä?

Tanssistudio Fokuksella 

Tehtaankatu 27-29, 00150 Helsinki

Milloin?

Aloitus 28.8.2023

Viikkotunnit 

Tiistaisin klo 19:30-21:00 / Aliisa Peräniitty

Torstaisin klo 19:45-21:15 / Pinja Grönberg

Ryhmästä:

Oletko tanssinut vuosia tavoitteellisesti etkä löydä tällä hetkellä itsellesi sopivaa harrastusryhmää, jossa voisit harjoitella hyvällä tasolla, mutta vain kaksi kertaa viikossa? Jos vastasit kyllä, tässä on sinun ryhmäsi!

Tunnit koostuvat nykytanssin laaja-alaisista tekniikka harjoituksista, omasta luovasta työskentelystä sekä pidemmistä nykytanssin koreografioista. 

Tunneilla vallitsee positiivisuuden ja kannustavuuden ilmapiiri. 

Kauden 2023-2024 syyskaudella ryhmän kanssa työstetään koreografiaa, joka lähetetään Suomen tanssitapahtumiin/kilpailuihin. 

Kiinnostuitko?

Laita meille viestiä osoitteeseen info@fokusdance.fi ja kerro tanssitaustasi. Mikäli ryhmään vapautuu paikkoja järjestetään täydentävä haku elokuun alussa. 

 

Baletti alkeisjatko

Viikkotunti maanantaisin klo 17:00-18:00 / Pilvi 

Drop-in tunti keskiviikkoisin klo 8:00-9:00 / Pilvi 

Drop-in tunti perjantaisin klo 8:30-9:30 / Anni

Drop-in tunti perjantaisin klo 17:00-18:00 / Piia (elokuu), Anni (syyskuu, lokakuu), Lara (marraskuu, joulukuu)

 

Baletin alkeisjatko on suunniteltu oppilaille, jotka ovat tanssineet balettia vähintään vuoden. Tästä tasosta voi olla myös hyvä aloittaa, mikäli sinulla on taustaa muista tanssilajeista. 

Tunnilla tehdään klassisen baletin harjoituksia tangon äärellä, keskilattialla ja tilassa liikkuen. Tunnilla opit syventymään klassisen baletin tekniikkaa kannustavassa ja positiivisessa ympäristössä.

Ilmoittaudu

Nykytanssi jatko 1

Viikkotunti torstaisin klo 17.00-18.15 / Pinja Grönberg

 

Jatko 1 taso on tarkoitettu vähintään 2-3- vuotta nykytanssia harrastaneille.

Tunti koostuu erilaisista tilaa hyödyntävistä nykytanssin harjoitteista.

Tunnilla pääset kehittämään kokonaisvaltaisesti kehonhallintaasi sekä liikekieltäsi. Tunnilla yhdistetään virtaavien ja moniulotteisten liikkeiden harjoittelu nykytanssin elementteihin ja tanssillisuuteen.

“Tunnilla harjoitellaan nykytanssia turvallisessa, vuorovaikutteisessa ja innostavassa ympäristössä. Tunnilla pääsee tutkimaan ja kokeilemaan erilaisten liiketekniikoiden soveltamista ja nauttimaan kehon ja liikkeen tarjoamista mahdollisuuksista omalla taitotasolla. Leikkisyys ja irrottelu on iso osa tunnin kokemusta.” Pinja

 

Ilmoittaudu

Jazztanssi alkeisjatko

Viikkotunti keskiviikkoisin klo 17:30-18:30 / Anni

 

Jazztanssin alkeisjatko on tarkoitettu harrastajille, jotka ovat tanssineet jazzia vähintään vuoden. Tunnilla tehdään jazztanssin peruselementtejä ja näiden variaatioita. Annin jazztanssitunnilla harjoitellaan tanssin tekniikkaa, musikaalisuutta, eläytymistä sekä erilaisia dynamiikoita. 

Tunti aloitetaan keskilattialla lämmitellen ja harjoitelleen tekniikkaa. Tunnin edetessä harjoitteet etenevät liikkuvaksi tilan poikki ja lopuksi tehdään loppusarjaa. Viikkotunneilla loppusarja pysyy samana ja kehitetään eteenpäin noin 4-5 viikon ajan. 

 

 

Ilmoittaudu

Jazztanssi jatko 1

Drop-in -tunti perjantaisin klo 16:00-17:00 / Piia (elokuu, syyskuu, lokakuu) / Lara Muller – in english (marraskuu, joulukuu)

 

Jazztanssin jatko 1 tason tunti on tarkoitettu harrastajille, jotka ovat tanssineet jazztanssia vähintään kahden-kolmen vuoden ajan. Perjantain drop-in – tunnille pääset osallistumaan silloin tällöin kätevästi sarjakortillamme. Tunnin matariaalit suunnitellaan niin, ettei viikottainen osallistuminen ole välttämätöntä. 

Jazztanssin tunnilla tehdään lajille tyypillisiä tekniikkaharhoitteita ja päästään nauttimaan liikkeestä hyvän musiikin tahtiin. Jazztanssille ominaista ovat myös musikaalisuus sekä vaihtelevat dynamiikat, joita pääset tanssitunnillasi harjoittelemaan. 

 

Ilmoittaudu

Baletti alkeet

Drop-in -tunti keskiviikkoisin klo 16:30-17:30  / Anni

 

Baletin alkeet tunnilla pääset tutustumaan baletin perustekniikan maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta baletista. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja tilassa liikkuen vauhdikkaista harjoitteista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

Baletin alkeet tunnilla opit baletin termistöjä ja tekniikkaa perusmuodoissaan. Baletin tunnit kehittävät myös koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta, kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

Ilmoittaudu

Baletti jatko 1

Maanantaisin klo 18.00-19.15 viikkotunti/ Pilvi Törmänen

 

Baletin jatko 1 tunnilla pääset syventymään baletin tekniikan maailmaan. Suosittelemme vähintään kahden-kolmen vuoden balettitaustaa tälle tasolle. Tunti koostuu lämmittelystä, tangossa tehtävistä balettisarjoista, keskilattialla tehtävistä harjoituksista ja vauhdikkaasti tilassa liikkuen tehtävistä harjoituksista. Tunnilla käytetään klassisen baletin musiikkeja tukemaan harjoittelua. 

“Edetessä keskitason tunnille sarjat muuttuvat alkeistasoa haastavimmiksi. Oppimiseen lisätään myös syvyyttä. Kaikilla tunneilla on läsnä aina vauhdikkuus ja tekemisen meininki.” Pilvi

Baletin jatko 1 tunneilla syvennytään baletin tekniikan maailmaan ja opit haastavampia liikkeitä. Baletin tunnit kehittävät koordinaatiokykyä, voimaa, liikkuvuutta. kuntoa, luovuutta, ilmaisutaitoa ja parantavat ryhtiä. Tuntien tavoitteena on tuoda hyvää energiaa päivääsi!

Ilmoittaudu

Veny ja vahvistu

Maanantaisin klo 20:00-21:00 drop in / Pilvi Törmänen

 

Veny ja vahvistu -tunnilla vahvistut kokonaisvaltaisesti ja hiki saattaa virrata. Tunnilla vahvistetaan kehoa erilaisin lihaskuntoharjoittein ja tehdään sykettä nostattavia harjoituksia. Tunneilla käydään läpi kaikki suuret lihasryhmät. Tunnin alkupuolisko koostuu kehon lämmittelystä ja sykettä nostattavista harjoituksista sekä lihaskunto harjoituksista. Tunnin loppupuolella tehdään aktiivisia venytyksiä. Tunnin jälkeen tunnet olosi vahvaksi ja valmiiksi seuraavan päivän koitoksiin. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi alkeet

Viikkotunti tiistaisin klo 17:00-18:00 / Aliisa

 

Drop-in -tunti lauantaisin – vaihtelevat opettajat – katso liite

Nykytanssin alkeet tunnilla pääset tutustumaan monipuolisen lajin maailmaan. Tunnille tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tunti koostuu lämmittelystä, nykytanssin perustekniikka harjoitteista paikallaan tilassa ja tilassa liikkuen.

Tunnilla käytetään kaikkia tasoja (lattiataso, keskitaso, ylätaso), mutta liikkeitä voidaan varioida yksilöllisesti tarpeen mukaan. Tunnilla löydät luultavasti aivan uusia puolia itsestäsi. 

Nykytanssi kehittää liikkuvuutta, kehon hahmotuskykyä, rentoutta, luovuutta ja voimaa. 

Ilmoittaudu

Nykytanssi jatko2 – Spotlight

Tiistaisin klo 18:00-19.30 viikkotunti / Aliisa Peräniitty

Torstaisin klo 18:15-19:45 viikkotunti / Pinja Grönberg

Spotlight ryhmä on suunnattu yli 18-vuotiaille edistyneen tason harrastajille. 

Oletko tanssinut vuosia tavoitteellisesti etkä löydä tällä hetkellä itsellesi sopivaa harrastusryhmää, jossa voisit harjoitella hyvällä tasolla, mutta vain kaksi kertaa viikossa? Jos vastasit kyllä, tässä on sinun ryhmäsi!

Tunnit koostuvat nykytanssin laaja-alaisista tekniikka harjoituksista, omasta luovasta työskentelystä sekä pidemmistä nykytanssin koreografioista. 
Tunneilla vallitsee positiivisuuden ja kannustavuuden ilmapiiri. 

Kauden 2023-2024 syyskaudella ryhmän kanssa työstetään koreografiaa, joka lähetetään Suomen tanssitapahtumiin/kilpailuihin. Näytöksiin ei ole pakko halutessaan osallistua.

Ennen ilmoittautumista tähän ryhmään, lähetä viestiä osoitteeseen info@fokusdance.fi ja kerro tanssitaustastasi.

 

 

Ilmoittaudu

After Work Dance / Bailutunti

Perjantaisin klo 18.00-19.00 (drop-in) / Piia (elokuu) / Anni (syyskuu, lokakuu) / Lara (marraskuu, joulukuu) 

Tämä tunti on täynnä vauhdikkuutta. Tälle tunnille
tultaessa sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tanssista. Tule nauttimaan, fiilistelemään ja oppimaan eri tyylien tanssiaskelija rennossa ilmapiirissä!

Tunnilla käytetään eri aikakausien hittibiisejä. 

Ilmoittaudu

Ota yhteyttä