Aliisa Peräniitty

Nykytanssi alkeet, esiintyvät ryhmät

Valmistuin tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemialta vuonna 2019. Siitä lähtien olen pääasiassa toiminut opettajana. Opettamisen myötä olen oppinut myös itse valtavasti.
Aloitin tanssimisen 4-vuotiaana Helsingin tanssiopistolla, ja matkani jatkui Kansallisoopperan balettioppilaitoksen kautta nyky- ja jazztanssin maailmaan Tamara Rasmussenin opistolle ja Sibelius-lukioon, ja lopulta jatkoin opintojani Turussa.

Opettajana pyrin olemaan kannustava ja luomaan turvallisen oppimisympäristön, jossa on tilaa kokeilla uutta, mokailla, iloita, kysyä ja keskustella ryhmässä. Minulle on tärkeää kohdata jokainen oppilas tanssisalissa, tukea yksilöllistä kehitystä ja kunnioittaa jokaisen oppimisvaiheita ja tarpeita.
Tunneillani liikutaan monipuolisesti, harjoitellaan lajille tyypillistä tekniikkaa ja tehdään muun muassa erilaisia tehtävälähtöisiä luovia harjoitteita – omaa kehoa kuunnellen ja tulkiten. Musikaalisuus ja kokonaisvaltainen ilmaisu ovat myös tärkeässä roolissa tunneillani. Erilaiset musiikit luovat tunnelmaa ja tukevat tanssin harjoittelua.

Työssäni parasta on se, että saan työskennellä inspiroivassa ympäristössä oppilaiden kanssa. Tällainen ympäristö tarjoaa minulle mahdollisuuksia oppia itsekin uutta, haastaa itseäni ja kasvaa opettajana, koreografina ja tanssijana.

Takaisin