Lauantain Drop-in -tuntikuvaukset

Drop-in tunnit lauantai Syksy 2023

2.9.-21.10.2023 / Piia Lehto 

10:00-11:30 (90min) Baletti jatko 1+2  

Tunnilla edetään perinteisen balettituntikaavan mukaisesti. Tankoharjoitusten avulla vahvistamme jalkojen hermotusta sekä yhteyttä lattiaan, jonka varaan koko kehon läpi kulkevat linjaukset rakentuvat. Lisäksi keskitymme ylävartalon koordinaatioon ja pieniin eleisiin, joista tanssillisuus muodostuu. Piialta voit kysyä mitä vain balettitekniikan yksityiskohdista, säännöistä tai estetiikasta; pitkän balettitaustan ansiosta vastaukset löytyvät nopeasti! Tunti huipentuu helposti napattaviin hyppy- ja piruettiharjoituksiin.
 
11:30-12:45 (75min) Nykytanssi jatko 1+2 
 
Tunnilla työstetään joka viikko vaihtuva koreografia, jossa yhdistyvät valmiiksi annettu liikesarja sekä jokin helposti lähestyttävä improvisaatio- tai kompositiotehtävä. Liikesarjassa tarvittavat tekniset taidot harjoittelemme ensin salin poikki liikkuen. Tutkimme lattiatasossa etenemistä ja pyrimme tunnistamaan nivelketjuja, joiden avulla kehoa on mahdollista kuljettaa tilassa ergonomisemmin. Maagisen kevyttä ja samalla niin fyysistä tanssiamme siivittävät kauniit sekä rytmisesti vaihtelevat musiikit.
 
12:45-13:45 (60min) Nykytanssi alkeet
 
Tällä tunnilla pääset tutustumaan nykytanssin perusteisiin. Teemme alkulämmittelyn, harjoittelemme lattian poikki liikkumisen tekniikoita sekä kokoamme näiden pohjalta pienen koreografian. Liikumme paljon lattiatasossa, joten tunnille on hyvä pukeutua pitkälahkeisiin ja -hihaisiin vaatteisiin, joissa on mukava ja rento olla. Tanssissa korostuvat liikkeen ergonomisuus, rentous ja sulava eteneminen tilassa.
 
13:45-14:30 (45min) Veny ja vahvistu 
 
Tällä tunnilla saat mainioita jumppavinkkejä niin kotitreeniin kuin tanssin oheisharjoitteluunkin. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tunnilla tehdään lyhyt alkulämmittely, jonka jälkeen keskitymme liikkuvuutta ja voimaa edistäviin liikkeisiin. Liikkeitä on mahdollista soveltaa yksilöllisten tarpeiden mukaan, omaa kehoa kuunnellen. Harjoitukset auttavat kehoa palautumaan jumeista sekä edistävät hermoratojen toimintaa lihasten ja aivojen välillä. Rento ja hyvin hermottunut keho tuottaa myös voimaa paremmin.  Tunti sopii myös pidempään harrastaneille.
 
28.10.-25.11.2023 / Jere Jääskeläinen ja Anni Tolppanen
 
10:00-11:30 (90min) Baletti jatko 1+2 / Anni Tolppanen
 
Tunnilla edetään perinteisen balettitunnin mukaisesti. Monipuolisten tankoharjoitteiden jälkeen siirrytään keskilattialle ja lopputunnista liikuntaan tilan poikki tehden isoja hyppyjä sekä piruetteja. Tunti sopii pitempään harrastaneille kuin myös ammatissa oleville ylläpitävänä harjoitteluna. Tunnilla annetaan erillaisia variaatioita liikkeistä, joita voi soveltaa omaan taitotasoon.
 
11:30-12:45 (75min) Traditional Jazz jatko 1+2 / Jere Jääskeläinen
 
Tunti koostuu monipuolisista jazztanssin harjoitteista, joissa hyödynnetään jazztanssin eri tekniikoita ja tyylejä. Lämmittelyssä harjoitellaan muun muassa koordinaatiota, kehon osien erittelyä ja kehon pehmeää ja aksentoitua liikettä. Lämmittelyn jälkeen tehdään tilassa liikkuvia harjoitteita, joissa päästään vauhtiin niin pyörimällä kuin ponnistamallakin. Lopuksi kootaan tunnilla opituista elementeistä loppusarja. Jazztanssin tunnilla harjoiteltuihin hyppyihin ja piruetteihin pääset syventymään myös Jumps & Turns -tunnilla.
 
12:45-13:45 (60min) Jumps and Turns jatko 1+2 / Jere Jääskeläinen
 
Tunti aloitetaan perusteellisella lämmittelyllä, joka pohjautuu jazztanssin tekniikkaan. Lämmittelyn jälkeen tehdään erilaisia hyppyjen ja piruettien tekniikkaharjoitteita keskilattialla ja tilan poikki liikkuen. Tunnilla opituista elementeistä kootaan myös lyhyt loppusarja. Pääset hyödyntämään tunnilla opittua myös jazztanssin drop in -tunnilla.

13:45-14:45 (60min) Nykytanssin alkeet / Jere Jääskeläinen

Tunnilla harjoitellaan muun muassa tanssitekniikkaa, kehon linjauksia, ja kehontuntemusta. Liikkeessä hyödynnetään painovoimaa, hengitystä ja improvisaatiota. Harjoittelemme sekä pystyasennossa että lattiatasossa tehtävää liikettä. Tunti sopii kaikille eli sinulla ei tarvitse olla aiempaa tanssikokemusta. Tunnilla tehtäviä harjoitteita voidaan myös varioida yksilöllisesti tarpeen mukaan.

2.12.-16.12.2023 / Fenella O’Neill ja Anni Tolppanen

(Tuntikuvaukset tulossa pian)

10:00-11:30 Baletti jatko 1+2  (90min)/ Fenella O’Neill (In English) 

 

11:30-12:45 Nykyjazz jatko 1+2 (75min) / Anni Tolppanen

 

12:45-13:45 Jalkatekniikka alkeisjatko + jatko 1 (60min) / Anni Tolppanen

 

13:45-14:45 Nykytanssi alkeet (60min) / Anni Tolppanen

 

Kaikille lauantain drop-in -tunneille pääset sarjakortillamme, jonka saat verkkokaupasta

Tunnille varataan paikka ilmoittauttumislomakkeen kautta.

 
 
 

 

 

 

 

Takaisin